Ana içeriğe atla

Tinkercad OMSI Hangout Space bileşenleri ile oda tasarlayalım


Herkese Merhaba,

Hazır mobilya tasarımlarının bulunduğu bu seçenek içerisindeki tasarımları kullanarak oda tasarımı yapacağız.
Öncelikle odamızın zemini yapacağız. Zemin için kutu cismini yükseklik: 1:00 olacak şekilde görselde ki gibi yerleştirelim.





















Şimdi duvarlarımızı oluşturacağız. Bunun için de yine kutu cismini kullanacağız. Odanın içini rahat düzenleyebilmek için duvar görüntüsünü görselde ki gibi 2 tane yapmamız yeterli olacaktır.


Duvarlar bittikten sonra artık OMSI Hangout Space içerisinde bulunan hazır cisimler ile odamızı tasarlayabiliriz.
Birden fazla seçenek oluşturdukları için sizler beğendiğiniz tasarımları kullanarak odanızı tasarlayabilirsiniz. Ben koltukları düzenlemekle başladım. Tasarımda L koltuk oluşturmak istedim. Görselde ki gibi bir koltuk tasarlamak için işaretli koltukları kullanabilirsiniz.




Koltuk tasarımını yaptıktan sonra ben hazır nesnelerden süs bitkisini yerleştirmek istedim. Bunun için Round Table üzerine Houseplant ekledim.



Tasarıma lamba ile devam ettim. Bunun için Lamp nesnesini koltuğun arka kısmına yerleştirdim. Rengi bitki ile aynı olması için mora yakın bir renk olarak görselde ki gibi ayarladım.


Hazır nesnelerin ölçeklenmesine izin verilmediği için masa ve sandalyeleri hazır oluşturulduğu gibi kullandım. Masa etrafına sandalye olarak görselde ki gibi küçük tabureleri kullandım.



Televizyon yerine oyun makinesi nesnesi yaptıkları için ben de duvara oyun makinesi yerleştirdim. Önüne de oturarak oynanması için bitkiyi üzerine yerleştirdiğimiz Round Table yerleştirdim.



Böylelikle OMSI Hangout Space içerisindeki hazır nesneleri kullanarak bir tasarım yapmış olduk.



Tasarımımızı yaparken kullanmadığımız nesneleri kullanarak bir tasarım oluşturduktan sonra yapmış olduğunuz yeni oda tasarımlarını ozges@kultur.k12.tr mail adresine gönderirseniz hem benim görmemi sağlamış hem de Twitter adresimde https://twitter.com/ozgeceegitim paylaşmamı sağlayabilirsiniz.

                                                               

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

OKUL ÖNCESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ana okulunda bilişim dersi veren ve hiçbir kaynak bulamayan benim gibi mağdur arkadaşlarım için böyle bir yazı yazmam gerektiğine karar verdim. :) Öncelikle sizden bu ders ile ilgili beklenti, çocukların bu yaşta bilgisayar kurdu olmasını sağlamanız değildir olmamalıdır da :) Burada önemli olan hem dersi eğlenceli kılmak, hem de onların sıkılmadan bilgisayarla ilgili temel şeyleri öğrenmelerini sağlamaktır. Temel şeyler derken evde çoğunlukla bu teknolojik aletler kullanılıyor ve muhtemelen bu cihazlar onlara ya yasak ya belirli saatlerde izin verilen çekici bir alet olduğundan önce onlara bu cihazın hangi verimli amaçlarla kullanıldığını öğretebileceğiniz gibi zararlarından da bahsedebilirsiniz. Mesela bilgisayar başında saatlerce oturmanın göz sağlığımız ve vücudumuz için hiç de faydalı olmadığından söz edebilirsiniz. Boyamayı da en çok bu yaştaki çocuklar sevdiği için onlara bilgisayarı tanıtan boyamalar yaptırabilirsiniz. Ben bir kaç benim hazırladığım boyama kağıtlarını sizinle pa