Ana içeriğe atla

Beni Tanıyın! Bana Ulaşın!

Merhaba,

Ben Özge Sağlam. 1988 İstanbul doğumluyum. 2018 temmuz ayında Samsun'a taşındım. Yaşamımı artık Samsun İstanbul arası devam ettiriyorum.

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra YGS’de 724. olarak İstanbul Aydın Üniversitesin ’de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünü tam burslu okudum. İstanbul Kültür Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümünde tam burslu tezli yüksek lisans yaptım.

Lisans eğitimim devam ederken çeşitli kurumlarda gönüllü çalışmalar yaptım. Uzun yıllar TEGV de gönüllü ablalık yaptım.

TEGV


Daha sonra Hürriyet Ortaokulunda ücretli Bilgisayar Öğretmeni olarak çalıştım. Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul Gelişim Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde öğretim görevlisi olarak, İstanbul Kültür Eğitim Kurumlarında Bilişim Teknolojileri bölüm başkanı olarak çalıştım.

Bu süre içerisinde Türkiye Özel Okullar Derneği IT komisyon üyesi olarak görev yaptım. 5. ETP konferans komitesinde yer aldım.


ETP


EGİTEKDER üyesi olduğum derneğin yapmış olduğu TEF fuarında hazırlık komitesi üyesi olarak görev yaptım.


EGİTEKDER bünyesinde düzenlemiş olduğumuz eğitimler kapsamında Microsoft'ta KODU GAME LAB Eğitmen Eğitimi gerçekleştirdim.


Çeşitli konferanslarda çeşitli bildiri sunumları yaptım. Viyana da düzenlenen INTE konferansına BÖTE konferansına ve çeşitli konferanslara katılarak sınıfımda uyguladığım iyi örnekleri dinleyicilerle paylaştım.




























Uzun uğraşlar sonucu okullarımızın koordinatörü sayesinde çıkardığımız İnovasyon Kültürü dergisi yayın kurulu üyesi ve içerik yazarıyım. 3 ayda bir yayınlanan çocuklar için oldukça faydalı kodlama, yazılım, robotik ve tasarım içerikleri paylaştığımız dergimiz oldukça ilgi ile okunmaya başlandı.

inovasyon kültürü

“Çocuklar için Tinkercad ile 3B Tasarım” kitabını çıkarttıktan sonra oldukça güzel geri dönüşler aldım. Şimdi kitabın 2. baskısı yolda :)

Çocuklar için tinkercad ile 3b tasarım

EDUCAT HUB Online Eğitim platformunun yazarıyım. Bu site içerisinde Tinkercad ile 3 boyutlu tasarım ders içeriğini yazıyorum.

Educat Hub


Koç Üniversitesinde gerçekleştirilen “Geleceğin Rol Model Lider Kadınları” projesinde yer alan bilim ve teknoloji kategorisinde ki 10 lider kadından biriyim. Eğitimlerimiz tamamlandı. Şimdi sıra sertifika törenimizde...



Uzuuuunn zamandır blog yazarlığı yapıyorum. 
Kendimce ve belki çok amatörce kendi deneyimlerimi şuan okuduğunuz blogumda paylaşıyorum. Bu emeğimin küçük ama benim için çok değerli bir karşılığı olan 2016 yılında Eğitimde En İyiler Ödülleri kapsamında kategori finalisti olarak ödül aldım. O kadar blog arasından finale kalmış olmak bile benim gibi amötör bir blogger için o zaman gayet güzel bir heyecan ve başarıydı :)



CIO dergisinden IT'de Kadının Gücü kapak konulu röportaj için beni de uygun gördükleri için ve bu güzel kapak konusu için tekrar teşekkürler.


CIO Dergisi Röportajlarım için:






Şu an İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Bilişim Teknolojileri bölüm başkanı olarak çalışmaktayım.  

Kodlama ve Robotik Eğitimleri, Eğitmen Eğitimleri, sunumlar, projeler ve işbirlikleri için mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Mail: 
ozgesahinsaglam@gmail.com
ozges@kultur.k12.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

OKUL ÖNCESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ana okulunda bilişim dersi veren ve hiçbir kaynak bulamayan benim gibi mağdur arkadaşlarım için böyle bir yazı yazmam gerektiğine karar verdim. :) Öncelikle sizden bu ders ile ilgili beklenti, çocukların bu yaşta bilgisayar kurdu olmasını sağlamanız değildir olmamalıdır da :) Burada önemli olan hem dersi eğlenceli kılmak, hem de onların sıkılmadan bilgisayarla ilgili temel şeyleri öğrenmelerini sağlamaktır. Temel şeyler derken evde çoğunlukla bu teknolojik aletler kullanılıyor ve muhtemelen bu cihazlar onlara ya yasak ya belirli saatlerde izin verilen çekici bir alet olduğundan önce onlara bu cihazın hangi verimli amaçlarla kullanıldığını öğretebileceğiniz gibi zararlarından da bahsedebilirsiniz. Mesela bilgisayar başında saatlerce oturmanın göz sağlığımız ve vücudumuz için hiç de faydalı olmadığından söz edebilirsiniz. Boyamayı da en çok bu yaştaki çocuklar sevdiği için onlara bilgisayarı tanıtan boyamalar yaptırabilirsiniz. Ben bir kaç benim hazırladığım boyama kağıtlarını sizinle pa