Ana içeriğe atla

DENEYAP Atölyeleri Eğitim Modeli BÖTE Tehlikesi...


DENEYAP


Sınavla ve ücretsiz öğrenci kaydı yapılan bu atölyelerin 3 yıl olarak oluşturulmuş, eğitim programı oldukça yoğun görünüyor.

İlk yıl temel eğitimleri verilmesi planlanan eğitimler kodlama ve robotik harici, havacılık ve yapay zeka eğitimlerini de kapsıyor.

İkinci yıl ilk yılki eğitim alanları doğrultusunda çocukların projeler geliştirilmesi planlanmış ve yıl sonunda mentör ile bir sonraki sene çalışacakları proje konusu belirleniyormuş.

Üçüncü yıl ise seçtikleri konuda proje geliştirip sunuma hazırlanıyorlarmış.



81 ilde başarılı öğrencilerle ücretsiz gerçekleştirilmesi hedeflenen bu proje tüketim çocuklarının üretim için çalışmasını oldukça kamçılar olmuş. Fakat bu atölyeler bazı tehditleri de bence beraberinde getiriyor.

BÖTE'lerin kapatılması söz konusuyken ve bu yıl öğrenci alımlarında oldukça düşüş yaşanırken bu atölyelerin varlığı, okullar yerine bu gibi merkezlerde ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerle bu çalışmalar yapılacak denebilir mi?

Bu atölyede eğitim verecek eğitmenler için " Üniversitelerin mühendislik bölümü öğrencileri, öğretmenler ve ilgili alanlardaki sektör çalışanları atölyelerimizde eğitmen olmak üzere başvuru yapabilirler. Eğitmen adayları başvuruları doğrultusunda değerlendirme sürecine dahil olurlar." ibaresi yer alırken özel okullar da bu doğrultuda ilerleyip bu eğitimleri atölye programına döndürüp bu niteliklere sahip öğrenci vb. daha ucuza eğitmen çalıştırma yoluna gider de yine BÖTE'liler için ayrı bir sorun kapısını aralar mı???

Ne yazık ki BÖTE bu ülkenin kanayan yarası... Bizler verdiğimiz tüm eğitimler için yazılımı odak noktasına alıyoruz, geçmişin, bugünün ve yarının dili yazılım diye. Çünkü evrensel... Yazılım için temel oluşturacak her türlü eğitim için ve bu eğitimlerin bir eğitim furyası olmaması için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Peki ya diğerleri???

Bu konuda farklı düşünceleri farklı çözümleri olanlar varsa yorum olarak yazabilir konu hakkında konuşabiliriz.

Sevgiler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

OKUL ÖNCESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ana okulunda bilişim dersi veren ve hiçbir kaynak bulamayan benim gibi mağdur arkadaşlarım için böyle bir yazı yazmam gerektiğine karar verdim. :) Öncelikle sizden bu ders ile ilgili beklenti, çocukların bu yaşta bilgisayar kurdu olmasını sağlamanız değildir olmamalıdır da :) Burada önemli olan hem dersi eğlenceli kılmak, hem de onların sıkılmadan bilgisayarla ilgili temel şeyleri öğrenmelerini sağlamaktır. Temel şeyler derken evde çoğunlukla bu teknolojik aletler kullanılıyor ve muhtemelen bu cihazlar onlara ya yasak ya belirli saatlerde izin verilen çekici bir alet olduğundan önce onlara bu cihazın hangi verimli amaçlarla kullanıldığını öğretebileceğiniz gibi zararlarından da bahsedebilirsiniz. Mesela bilgisayar başında saatlerce oturmanın göz sağlığımız ve vücudumuz için hiç de faydalı olmadığından söz edebilirsiniz. Boyamayı da en çok bu yaştaki çocuklar sevdiği için onlara bilgisayarı tanıtan boyamalar yaptırabilirsiniz. Ben bir kaç benim hazırladığım boyama kağıtlarını sizinle pa