Ana içeriğe atla

GDG Samsun için geri sayım...

Uzun zamandır kendimle ilgili bir güncelleme yapmadığımı fark ettim blogumda :)

En son bıraktığımda sanıyorum Youtube kanalımda Samsun'a yerleştiğimden, yeni proje fikirlerimin olduğundan bahsetmiştim.

Bunun üzerinden tabi ki epey bir zaman geçti ve ben tembellik yaptım daha sonra neler olduğu hakkında sizlere asla bilgi vermedim.

Youtube videosu için: https://www.youtube.com/watch?v=e_g2C868Djk&t=84s

Yaklaşık 5 aydır Samsun Teknopark'da Kodlama ve Robotik Koordinatörü olarak çalışıyorum. Eksiklikler, düzenlenmesi ve plana sokulması gereken bir çok şey varken kodlama eğitim araçlarını tanıma eğitici eğitimi gerçekleştirdim. Oldukça güzel geri dönüşler aldım. Bu benim için sevindirici çünkü artık yaşamımı sürdürdüğüm bu şehirde yapmış olduğum iş ile ilgili ilginin olması dahi beni heyecanlandırıyor.

samsun kodlama eğitimi

Bunun dışında bu şehirde sosyal bir girişimci olmak adına koşuşturmam devam ediyor. Biz kodlama robotik derken bir yerlerde ne olduğunu dahi bilmeyen bir çok çocuk olduğuna eminim. Bu nedenle hala görüşmelerine devam ettiğim "Kodlayan Kızlar Akademisi" adında bir girişimim olacak. Bu sayede daha çok çocuğa etkinlik yapmak için değil, eğitim yapmak için ulaşmış olacağım.

Kendi projem dışında farklı çalışmalar içerisinde de yer almak istedim ve araştırmalarım sonucunda Samsunda aktif bir GDG topluluğunun olmadığını gördüm. Bu topluluğu oluşturmanın da hem şehir için hem de şehirde ki teknolojiye yazılıma gönül verenlerle buluşmak için oldukça faydalı olacağına karar verdim. Linkedin'den Elif ile iletişime geçtim. Kendisi de sağ olsun hemen beni ilgili kişilerle iletişime geçirdi. Hepsi çok sıcak kanlı ve yardım severlerdi. Görüşmeler sonucunda kısa süre sonra Samsun da güzel bir etkinlikle başlangıcımızı yapmaya karar verdik.

Tüm bu görüşmeleri yaparken Trabzon'da yapılacak olan WTM'dan hem tanışmak hem de konuşmacı olmak için davet aldım. 21 Nisan da bu güzel ekip ile tanışıp geri dönüşlerden güzel olduğunu düşündüğüm bir konuşma yaptım ;)

Samsun'a ilk geldiğimden beri gözlemlediğim ve Trabzon'a gidince de değişmeyen düşüncem için ne yazık ki üzüldüm. İstanbul da yaptığınız en alt etkinliğe bile bir çok kişinin katıldığını görürsünüz. Fakat buralarda henüz her hangi bir etkinliğe katılım sağlama eylemi gelişmemiş. Umuyorum bu durum hayal kırıklığına uğratmak yerine çözüm bulunması için herkesi kamçılar.

GDG Trabzon

Benden haberler şimdilik bu kadar. Umuyorum bir sonra ki yazım GDG Samsun etkinlik haberi için olur... :)

Hepinize Sevgiler ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

OKUL ÖNCESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ana okulunda bilişim dersi veren ve hiçbir kaynak bulamayan benim gibi mağdur arkadaşlarım için böyle bir yazı yazmam gerektiğine karar verdim. :) Öncelikle sizden bu ders ile ilgili beklenti, çocukların bu yaşta bilgisayar kurdu olmasını sağlamanız değildir olmamalıdır da :) Burada önemli olan hem dersi eğlenceli kılmak, hem de onların sıkılmadan bilgisayarla ilgili temel şeyleri öğrenmelerini sağlamaktır. Temel şeyler derken evde çoğunlukla bu teknolojik aletler kullanılıyor ve muhtemelen bu cihazlar onlara ya yasak ya belirli saatlerde izin verilen çekici bir alet olduğundan önce onlara bu cihazın hangi verimli amaçlarla kullanıldığını öğretebileceğiniz gibi zararlarından da bahsedebilirsiniz. Mesela bilgisayar başında saatlerce oturmanın göz sağlığımız ve vücudumuz için hiç de faydalı olmadığından söz edebilirsiniz. Boyamayı da en çok bu yaştaki çocuklar sevdiği için onlara bilgisayarı tanıtan boyamalar yaptırabilirsiniz. Ben bir kaç benim hazırladığım boyama kağıtlarını sizinle pa