Ana içeriğe atla

Kendi Kendinizi Motive Etmenin Yolları

Dün kendimle ilgili yeterince eleştiride bulunduktan sonra bugün de kendi kendimizi nasıl motive ederiz bunlardan bahsedeceğim. Bilimsel hiçbir yanı yok ben sadece bende ne işe yarıyorss onu yazmaya çalışacağım.

  1. Ev ile işi birbirinden ayırın. Gerçekten çok klişe gelmiş olabilir ama bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi eve geldiğinizde hala işinizle ilgili bir şeyler düşüyor olarak buluyorsanız kendinizi "istemsiz" ne yazık ki her şey o noktada başlıyor. Asla eve geldiğiniz halde dinlenemiyorsunuz. Bedeniniz yorgun olmasa da kendinizi sürekli yorgun hissediyorsunuz. Bu nedenle eğer evli değilseniz, çocuğunuz yoksa o zaman youtubedan ilgi alanlarınızla ilgili bir şeyler izleyin. DIY videolarına ben bayılıyorum mesela. İzledikçe rahatlıyorum. TED videoları izleyip bambaşka konularda kendinizi de geliştirebilirsiniz. Böylece hem iş düşüncesinden uzaklaşmış, hem dinlemiş, hem de öğrenmiş olursunuz. Ben ne yazık ki işten sonra çok fazla dışarıda vakit geçirmediğim için evde bazı yöntemler bulmak zorunda kalıyorum. Fakat siz işten sonra vakit ayırabiliyorsanız bence en önemlisi sosyalleşsin. İş yoğunluğundan arkadaşlarınıza vakit ayıramama bahanelerini üretmeyin. Emin olun işten sonra farklı mekanlarda oturmak ve sohbet etmek her şeyden çok daha iyi gelecektir.
  2. Müzik zevkinizi değiştirin. Dinlendiren müzikler sayesinde hem siz hem de beyniniz dinlenecektir. Evde mumlarınızı yakıp hafif dinlendirici müzikler dinleyip uzanmak sizi çok fazla rahatlatacaktır.
  3. Asla takılı kalmayın. Hayatta gerçekten bağımlısı veya takıntılı olduğumuz şeyler yüzünden çoğu şeye geç kalıyoruz. Siz ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Kimseye ve hiçbir şeye bağlı olmak zorunda değilsiniz. Önemli olan sizsiniz. Sizin yapmak ve olmak istedikleriniz. Bu nedenle takıntılı hallerden olabildiğince uzaklaşmak sizi motive edecektir.
  4. Sürekli eleştiri yapmayın. Etrafınızdaki her şeyi eleştirmek bir süre sonra sizde depresif haller oluşturmaya ve her şeyi eleştirmek zorundaymışsınız gibi bir hissiyat oluşturmaya başlayacaktır. İnsanları eleştirmek yerine daha çok dinleyici olmak sizi hayatta daha az yoracaktır.
  5. Yavaşlayın, yavaşlatın. Eğer her şeyin çok hızlı ilerlediğini, zamanın su gibi aktığını hissediyor ve geriye dönüp baktığınızda kendinizi bu süreyi boşa harcamış olarak görüyorsanız eğer, hayatı yavaşlatamıyorsunuz demektir. Bazı zamanlarda biraz durmak, yaşadığınız yer ve anı daha farkında olarak yaşamak sizi rahatlatacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

Small Basic #turtle

Small Basic ile çalışma yaparken en çok göze hitap eden özelliği kaplumbağa ile çalışmak. Bugün en basit hali ile kaplumbağa ile çalışacağız. Kaplumbağa kod satırları için Turtle. yazdıktan sonra tüm listeye ulaşabiliyoruz. Bu kodlar sayesinde istediğimiz çizimleri yapmamız mümkün olacak. Kaplumbağa ile kare çizmek için aşağıda ki kodları yazacağız. Bu kodlarla oynayarak diğer geometrik cisimleri çizmeye çalışabilirsiniz. Kalemi indirip kaldırma, döndürme ve uzunluğun kodlarını yazdıktan sonra düşünmemiz gereken açılar olacak. Kare: uzunluk= 100 For i= 1 To 4 Turtle.Move(uzunluk) Turtle.PenUp() Turtle.TurnRight() Turtle.PenDown() EndFor