Ana içeriğe atla

Samimi Bir Soru


Son günlerde ülkece yaşadığımız talihsiz kötü olaylar için çok üzgün, endişeli, korku dolu olduğumu belirterek aklıma takılan bir şeyleri yazmak daha doğrusu sorgulamak istiyorum.

Yaşadığımız bu olaylar sıcaklığını korurken soru işaretlerini de beraberinde getirmiş, üstelik bu durum eğitim içinde geçerli olmuştur.

2010 yılında YGS ye girdim. 724. oldum 431,950 puan aldım. İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojilerini tam burslu olarak kazandım. 8. tercihime yerleştim. Şimdi tüm sınav sorularının birilerine verildiği, bir şeyler yapıldığı, torpil olduğu bu kadar alelade konuşulurken, üstelik benim girdiğim sene tüm puanlar sıfırlanmıştı. 500lük sisteme geçiş yapılmıştı. Biz puanları bilmeden tercih yaptık vs. Ben şimdi netlerimi yazıyorum tüm yılların puan hesaplama motorlarına benden sonraki senelerin hepsinde yaptığım netler ile Boğziçi dışındaki tüm okullara tavan puandan giriş yapıyorum aynı bölümüme.

Şimdi bu nasıl bir çelişkidir? Bu durumda yapılması gereken nedir? Benim gibi mağdur olmuş bu veya başka sınavlarda (kpss,lys vb.) kaç kişi vardır? Bu hak yemek değil midir?

Bilen ya da fikri olan yazsın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

Small Basic #turtle

Small Basic ile çalışma yaparken en çok göze hitap eden özelliği kaplumbağa ile çalışmak. Bugün en basit hali ile kaplumbağa ile çalışacağız. Kaplumbağa kod satırları için Turtle. yazdıktan sonra tüm listeye ulaşabiliyoruz. Bu kodlar sayesinde istediğimiz çizimleri yapmamız mümkün olacak. Kaplumbağa ile kare çizmek için aşağıda ki kodları yazacağız. Bu kodlarla oynayarak diğer geometrik cisimleri çizmeye çalışabilirsiniz. Kalemi indirip kaldırma, döndürme ve uzunluğun kodlarını yazdıktan sonra düşünmemiz gereken açılar olacak. Kare: uzunluk= 100 For i= 1 To 4 Turtle.Move(uzunluk) Turtle.PenUp() Turtle.TurnRight() Turtle.PenDown() EndFor