Ana içeriğe atla

Hiçbir şey olamazsan öğretmen olursun????

Bu cümle kadar acı bir başka cümle olamaz herhalde. Doktor ol, mühendis ol veya avukat ol. İlk akla gelen güzide mesleklerimizdir bunlar.Peki neden öğretmen olmaya hep son çare olarak bakıyoruz? Bunun birden fazla sebebi var. Kimine göre maaşı düşük olması, kimine göre çocuklarla uğraşmanın zor olması kimine göre öğretirken hep öğrenci kalmak zorunda olmak, kimine göreyse ömür boyu her derse girmeden önce ders çalışmak sıkıntılı bir durum gibi daha nicesi sayılabilir. 
öğretmenler günü

Peki kolay meslek olarak görmemizde ki sebepler neler? Sizce çoğu kişi bu mesleği neden seçiyordur? Bu sebeplerde şu şekilde sıralanıyor. Hafta sonu tatil, yazın üç ay tatil, dersini anlat geç, sınıfa girince karışanın görüşenin yok,işe gidiş geliş saatlerin belli öğretmenlik rahatlıktır, tam bir bayan mesleğidir. İçinizden aynen öyle dediğinizi duyar gibiyim:) 
öğretmenler günü

Tüm bunlar mı bu mesleği değersiz kılan? Yoksa bizlerin zihniyetimi bu mesleği bu hale getiren? Bir şeyi çok iyi bilmek demek o şeyi çok iyi öğretebileceksin demek değil ne yazık ki. Öyle olsa ablam bana iktisat ben ablama yazılım, arkadaşım bana psikoloji ben ona eğitim bilimleri derken hepimiz her şeyi bilebiliyor olurduk. Zaten bunun böyle olmadığını yıllar önce tecrübe ettim ben. Ablamın matematiği çok iyi, benim berbatken bana ders anlatmazdı. Çünkü anlatamazdı. Anlatmaya başladıktan 5 dakika sonra kavga çıkardı. O isterdi ki anlattığı anda ben her şeyi alıyım öğreneyim. Ama ne yazık ki öyle bir durum yok işte. Herkesin mutlaka bir öğrenme şekli vardır. Dolayısıyla öğretmen, anlatacağı konudan önce öğretmesini bilendir.
Bu çağ artık başka bir çağ. Her ne olursan ol geldiğin yere gelebilmek için eğitilmek zorundasın. Her ne okursan oku sana onları mutlaka bir öğretmen okutacak. Dolayısıyla bu meslek öyle basit bir meslek değil. Bu mesleği basite indirgeyen bizim zihniyetlerimiz. Her şeyi herkesten daha iyi bilirim, ne var bende anlatırım,ondan daha iyi öğretirim diye takındığımız tavırlarımız. Çoğu öğretmenin de işini sevmemesi gibi bir sürü kalıplaşmış düşünce sürüsü. Dolayısıyla önce bizler değişeceğiz. Değişmek için öğrenme, öğrenmek için de değişmek şart! Hiçbir şey olamazsanız değil her bir öğrencinizi tek tek yetiştirip geliştirebilecekseniz  her bir öğrencinin biricik olduğunu kabul edip ona göre eğitim verebilecekseniz, severek yapacaksanız, mesleğinize ve dolayısıyla kendinize saygınız varsa bu mesleği seçmelisiniz. Ancak bu şekilde yeni nesillere ve gelişmeye çalışamaya çalışan ülkemize maksimum seviyede fayda sağlayabiliriz. Şimdi bir yeniden düşünün bakalım olmak istediğiniz yerde, okumak istediğiniz bölümde ya da gerçekten çalışmak istediğiniz alanda mı faaliyet gösteriyorsunuz? 


Yorumlar

  1. Her yazinin da ucu bi yerden bna dokunuyor ya hadi hayirlisi bakalim :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

OKUL ÖNCESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ana okulunda bilişim dersi veren ve hiçbir kaynak bulamayan benim gibi mağdur arkadaşlarım için böyle bir yazı yazmam gerektiğine karar verdim. :) Öncelikle sizden bu ders ile ilgili beklenti, çocukların bu yaşta bilgisayar kurdu olmasını sağlamanız değildir olmamalıdır da :) Burada önemli olan hem dersi eğlenceli kılmak, hem de onların sıkılmadan bilgisayarla ilgili temel şeyleri öğrenmelerini sağlamaktır. Temel şeyler derken evde çoğunlukla bu teknolojik aletler kullanılıyor ve muhtemelen bu cihazlar onlara ya yasak ya belirli saatlerde izin verilen çekici bir alet olduğundan önce onlara bu cihazın hangi verimli amaçlarla kullanıldığını öğretebileceğiniz gibi zararlarından da bahsedebilirsiniz. Mesela bilgisayar başında saatlerce oturmanın göz sağlığımız ve vücudumuz için hiç de faydalı olmadığından söz edebilirsiniz. Boyamayı da en çok bu yaştaki çocuklar sevdiği için onlara bilgisayarı tanıtan boyamalar yaptırabilirsiniz. Ben bir kaç benim hazırladığım boyama kağıtlarını sizinle pa