Ana içeriğe atla

Okullar Açıldı



okullar açılıyor


Okullar sonunda açıldııı... Biraz bilgilerimizi güncelleyelim. Neler yapmak faydalıydı, neler yanlıştı bir düşünelim baştan… Öncelikle geçmiş yıllarda girdiğiniz bir sınıfı bu senede görmeye devam edecekseniz sakın ola ki çocukları bir sene öncesine göre değerlendirip ona göre bir yol izlemeye kalkmayın yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri emin olun bu olacaktır. ŞÖK toplantılarında öğrenci resim veya isimlerinin yanlarına derslerine giren öğretmenlerimizin yazdıkları yorumları çocukları etiketlemelerini gördükçe içim acıyor. Birine yazmışlar tembel birine yazmışlar haylaz dersi dinlemez derste aktif değil vs. yapmayın sayın meslektaşlarım bunları… Tembel çocuk yoktur. Üstüne basaaaaa basaaaaaa söylüyorum tembel çocuk yoktur. Ders çalışma yetisini kazandıramamış öğretmen, onun hayata bakış açısına dokunamayan öğretmen, aile ile işbirliği içinde çalışma yapmamış öğretmen vardır. İngilizceyi hiç sevmeyen bir öğreniciniz olsun, ama futbola müthiş ilgisi olsun… Çocuğa izletsen yabancı maçları bak korneri, şutu anlayabiliyormusun anlatımdan ne kadar çok bizimle aynı kelimeler var başka futboldaki İngilizce kelimelere bakalım mı desen yakaladın zaten çocuğu yeter ki yaklaşmasını bilin bu sadece çok kolay bir örnek daha neler yapılır neler….
Geçen sene nöbet tuttuğunuzda nöbet tuttum deyip fazladan teneffüs yapıp derse geç girip öğrencinin hakkından 10 dk 10 dk çalmayacaksınız değil mi? Yada sınıf defterini 10 dk da imzalayıp dersi de 10 dk erken bitirip çocukların en çok ders başında ve sonunda anlatılanı aklında tuttuğu gerçeği varken ondan bunu esirgemeyeceksin öyle değil mi? Yapmazsınız yapmazsınız….
Bir de faydalı olanlardan bahsedelim “bireyselleştirilmiş eğitim”… Hazırbulunuşlukları, ön bilgileri vs. hepsine göre bir öğretim planlamak, kişiye göre öğretim gerçekleştirmek ve balıktan ağaca tırmanmasını beklememek faydalıydı öyle değil mi?
Lütfen bu sene diğer senelere göre en istekli olduğun, en hevesli olduğun, çocuklar için heyecanlandığın bir sene olsun olur mu? Çünkü çocuk demek gerçekten ”gelecek” demek.


   Hepimize yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Small Basic Basit Örnekler

İnternet de biraz araştırma yaptım da small basic ile ilgili tüm örnekler small basic için hazırlanmış kitap içeriğinden alınmış aynı örnekler ben de dedim eğitim konusunda ki faydayı bilişim öğretmenleri için de belki sağlamış olurum. o nedenle bir kaç örnek yazıp açıklayacağım konu anlatımları internette zaten var. Sevgilinize jest yapabileceğiniz bir program :) TextWindow.WriteLine ("kaç kere seni seviyorum yazayım :)") istek= TextWindow.Readnumber() If ( istek >=1) Then   For i=1 To istek     TextWindow.WriteLine ("seni seviyorum")   EndFor   EndIf Program.Delay(10000) Program.End() ilk iki satırda istek alınıyor. istek eğer 1 ve 1 den fazla ise istek kadar seni seviyorumu ekrana yazdırır. Program.delay dediğimiz kısım ise programın 10 saniye süre ile açık olacağını gösterir sonra kendisi kapanır. Yine çok basit bir 90 derecelik açı için kenar ölçüsü bulan program a kare = b kare + c kare formülü kullanılmıştır. TextWindo

Small Basic ile İç İçe Döngü Kullanımı

Small Basic ile daha önce basit çalışmaların nasıl yapıldığını yazmıştım. Eğer önceki yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Small Basic bildiğiniz üzere çocuklara yazılımın temelini öğretmek için oldukça keyifli ve güzel bir dil. Eğer 5, 6 ve 7. sınıflarınıza yazılım dili göstermeye başlayacaksanız Small Basic iyi bir tercih olacaktır. Bugün Small Basic üzerinden iç içe döngüleri daha iyi anlamak amacıyla bir çarpım tablosu programı yapacağız. 1. sayımız için sayi1 2. sayımız için sayi2 değişkenini kullanacağız. 0 dan başlayarak 10 a kadar sayıların çarpımını iç içe for döngüsü kullanarak oluşturduk. En dıştaki for döngümüz sayi1 ifade ediyor. İçteki döngümüz ise sayi1 ile hangi sayıların çarpılacağını ifade ediyor. Yazdırırken önce 1. sayıyı çarpı işaretini 2. sayıyı ve sonucu yazdırıyoruz. Her bir çapma tablosunu birbirinden ayırması için ise çizgi kullanıyoruz.

OKUL ÖNCESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ana okulunda bilişim dersi veren ve hiçbir kaynak bulamayan benim gibi mağdur arkadaşlarım için böyle bir yazı yazmam gerektiğine karar verdim. :) Öncelikle sizden bu ders ile ilgili beklenti, çocukların bu yaşta bilgisayar kurdu olmasını sağlamanız değildir olmamalıdır da :) Burada önemli olan hem dersi eğlenceli kılmak, hem de onların sıkılmadan bilgisayarla ilgili temel şeyleri öğrenmelerini sağlamaktır. Temel şeyler derken evde çoğunlukla bu teknolojik aletler kullanılıyor ve muhtemelen bu cihazlar onlara ya yasak ya belirli saatlerde izin verilen çekici bir alet olduğundan önce onlara bu cihazın hangi verimli amaçlarla kullanıldığını öğretebileceğiniz gibi zararlarından da bahsedebilirsiniz. Mesela bilgisayar başında saatlerce oturmanın göz sağlığımız ve vücudumuz için hiç de faydalı olmadığından söz edebilirsiniz. Boyamayı da en çok bu yaştaki çocuklar sevdiği için onlara bilgisayarı tanıtan boyamalar yaptırabilirsiniz. Ben bir kaç benim hazırladığım boyama kağıtlarını sizinle pa