Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

CERTIFICATE MAGİC

Okulların açıldığı şu günlerde öğrencilerinize birbirinden eğlenceli sertifikalar hazırlamak için: Üyelik gerektirmeden öğrencilerinize sertifikalar hazırlamanız için yapılmış bu siteye girdiğinizde http://www.certificatemagic.com/ karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecektir. Bu kısımdan istediğiniz sertifika şablonunu seçerek başlayabilirsiniz. Sertifika şablonunu seçtikten sonra aşağıdaki gibi yazılı alanları istediğiniz gibi düzenleyerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

PADLET İLE WEB ÜZERİNDEN MANTAR PANO

Sınıfınızda akıllı tahtanız varsa çok güzel bir dijital mantar panoya sahip olabilirsiniz. bunun için yapmanız gereken: https://tr.padlet.com/ adresine girdikten sonra basit bir ara yüz sizleri karşılayacaktır. Kayıt olup oturum açtıktan sonra yeni Padlet’e basarak duvarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Paylaş kısmının yanındaki işarete tıkladıktan sonra yan panelde açılan kısımdan panonuzun nasıl görmesini istediğinize karar verebilirsiniz. Tüm bu işlemler bittikten sonra + işaretine tıklayarak resim, yazı, video, ses kaydı gibi paylaşımlarda bulunabilirsiniz. İsterseniz linki öğrencilerinizle paylaşıp oluşturduğunuz panoya yeni paylaşımlar yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Okullar Başlıyor

Okulların artık her yönden eğitim öğretim yılına başlamak için son hazırlıklarını yaptığı bu günlerde umarım herkes benim kadar heyecanlıdır. :) Okulların başlaması demek yepyeni pırıl pırıl öğrencilerden oluşan sınıfa adım atma heycanı demek. Tanışmak, gerçekten tanımak demek... Ben her yıl başlarken aynı heyecanı yaşıyorum üstelik bu heyecanımın sadece yeni öğrenciler ile karşılaşmaktan ötürü olduğunu düşünmüyorum. Her yıl başlarken ben de kendimi yenilemiş oluyorum. Her türlü yeni girişim için, projeler için heyecanlanıyorum. Çok net ve önemli noktalar dışında içeriklerimi mutlaka geliştirmiş, farklılaştırmış, yenilikler katmış oluyorum. Her yıl her aynı konu geldiğinde aynı espiriyi yapan öğretmenlerden değilim yani... :) Bu noktada eğitim ve sonra da tecrübe gerçekten çok önemli. Zaman geçtikçe öğrencilere tek taraflı eğitim vermek yerine araştırmacı bir nesil yetiştirmenin, liderlik etmenin, geliştiricisi olmanın onlara daha faydalı olduğunu düşünüyorum ve yolumu bu yönde çiz